Voordelen pelletkachel

De pelletkachel wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Deze nieuwe vorm van duurzaam verwarmen is inmiddels net zo ingeburgerd als de traditionele hout-, gas- en kolenkachels. U verwarmt uw woning met een pallet kachel op een comfortabele en gebruiksvriendelijke. U leest hier alles over de voordelen pelletkachel.

Hoe ziet een pelletkachel er uit

De pelletkachel heeft de uitstraling van een gewone hout- of kolenkachel, maar werkt volgens een ander principe. U kunt genieten van de zichtbare vlam en de bijzonder charmante vormgeving van de kachels. In tegenstelling tot de traditionele kachel is de pelletkachel een geavanceerde kachel die bovendien meer milieuvriendelijker is dan de standaard houtkachel. pelletkachels hebben een ingebouwde thermostaat en kunnen net als een centrale verwarming geprogrammeerd worden.

De meest in het oog springende voordelen pelletkachel

Het aanschaffen van een pelletkachel is een behoorlijke investering. Deze investering weegt niet op tegen de voordelen die het gebruik met zich meebrengt. Tot de voordelen pelletkachel behoren onder meer:

  • U bespaart ongeveer 40% op de huidige stookkosten. De prijzen van pallets zijn al jaren stabiel. Met de vraag stijgt ook het aanbod en de laatste jaren is er een toename van het aantal pallet fabrieken zichtbaar.
  • CO2 Neutraal. Door gebruik te maken van een pelletkachel draagt u bij om de uitstoot van broeikasgassen te beperken.
  • Gebruiksvriendelijk product. pelletkachels zijn bijzonder gebruiksvriendelijk. De pallets worden doorgaans geleverd in zakken van 15 kilo. Ze zijn makkelijk te stapelen en eenvoudig in gebruik. Het bijvullen van de pelletkachel is iets wat u snel onder de knie heeft. Bovendien worden bij grotere afnames de pallets meestal zonder extra bezorgkosten bij u thuis afgeleverd.
  • Efficiënt in verbruik. pelletkachels verbranden niet alleen de pallets, ook de uitlaatgassen worden verbrand. Dit is de zogenaamde naverbranding. Hierdoor wordt het rendement nog verder verhoogd en de uitstoot van eventueel schadelijke stoffen tot een minimum beperkt.
  • Hoogwaardige technologie. De nieuwste pelletkachels zijn uitgerust met een state-of-the-art besturingsmechanisme, wat voor een ecologische verbranding zorgt. Deze nieuwe systemen zien onder meer of er voldoende trek in de schoorsteen is en past de kachel hierop aan.
  • Gezonde vorm van verwarmen. Naast goed voor het milieu en beter voor uw portemonnee zijn pelletkachels een gezonde vorm van verwarming. Als u de kachel bijvult, komen er geen rookgassen vrij, wat bij de traditionele hout- en kolenkachels wél het geval is. pelletkachels zijn voorzien van een oververhitting beveiliging waarmee de kans op koolmonoxidevergiftiging uitgesloten wordt. Rookgassen worden via een handig ventilatie systeem afgevoerd.

pelletkachels zijn een uitstekende vorm van verwarmen

Een ander groot voordeel van een pelletkachel is de automatische ontsteking. Bij diverse modellen is het mogelijk om de temperatuur te regelen via een afstandsbediening of gewoon via de kamerthermostaat. De meer geavanceerde toestellen bevatten zelfs dag- en/of weekprogramma's die eenvoudig vooraf in te stellen zijn.

Voor iedere woonkamer is een geschikte pelletkachel beschikbaar

Als u op zoek bent naar een pelletkachel, dan heeft u de keuze uit inbouw en vrijstaande pelletkachels. Zo is er voor iedere woonkamer de juiste oplossing beschikbaar en kunt u uw woning aangenaam verwarmen en tegelijkertijd besparen op verwarmingskosten.